open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Golčina Alispahića Želji dovoljna za "minimalac" nad Radnikom
Pobjedu domaćinu donijela je majstorija Mehmeda Alispahića koji je u 65. mnuti matirao Bilobrka fantastičnim udarcem sa nekih 25 metara
21.09.2019. u 21:19
get url
text
get url
text

Fudbaleri Željezničara u utakmici devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, pred domaćom publikom na Grbavici, savladali su Radnik iz Bijeljine s 1:0. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je iskusni veznjak Plavih Mehmed Alispahić u 65. minuti.

Domaći su dosta otvoreno su krenuli od samog početka utakmice, no uprkos nešto većem posjedu lopte izabranici Amara Osima nisu tako lako dolazi u prilike iz kojih bi ugrozili Luku Bilobrka.

U 28. minuti igrači najtrofejnijeg bh. kluba tražili su najstrožiju kaznu poslije navodne igre rukom, no glavni sudija Luka Bilbija nije vidio ništa sponro u ovoj situaciji, pa se nije ni oglašavao.

Ponajbolju šansu u prvom dijelu imao je Petar Bojo u samom finišu, no Bilobrk je dobrom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

U drugom dijelu Radnik se možda i nesvjesno povukao, a Plavi su konstantno stvarali pritisak.

{$galerijaFotografija}

Ipak, najefikasniji tim Premijer lige nije poveo zahvaljujući izrađenom akcijom ili kombinovanje. Prednost domaćinu donijela je majstorija Mehmeda Alispahića koji je u 65. mnuti matirao Bilobrka fantastičnim udarcem sa nekih 25 metara. 

U 72. minuti Krpić je šutirao s nekih 8-9 metara iskosa s lijeve strane, ali preko gola.

Petnaest minuta prije kraja Sinan Ramović, koji je priliku dobio u drugom poluvremenu, mogao je riješiti pitanje pobjednika ali je katastrofalno šutirao iz jako dobre pozicije.

Željo je u finišu imao još jednu dobru priliku, kombinovali su Štili i Zajmović, ali udarcu napadača domaćih nedostajalo je preciznosti, ali i snage.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, a Željo je s večeršnjim trijumfom zadržao bod zaostatka za vodećom ekipom Tuzla City, dok je na tabeli preskočio gradskog rivala od kojeg ima dva boda više.

{$galerijaFotografija}

U narednom kolu, koje se igra već u srijedu, na Grbavici gostuje Zvijezda 09, dok će Radnik, koji je ovim porazom prekinuo niz od tri pobjede, u Bijeljini ugostiti Čelik.

Pogodak Mehmeda Alispahića za pobjedu Plavih možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.