open-navfaktor-logo
search
Serie A
Golijada na Meazzi: Meč pun preokreta pripao Interu
U susretu drugog kola Serie A, punom preokreta, Inter je na svom terenu s 4:3 savladao Fiorentinu zahvaljući golovima u samom finišu utakmice.
26.09.2020. u 22:43
get url
text

Gosti iz Firence odlično su otvorili utakmicu, a poslije tri minuta igre stigli su do vodstva. Strijelac je bio Kouame poslije asistenncije Bonaventure.

Minimalnu prenost gosti su imali sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena. U trenucima kada su Viole očekivale kraj prvih 45 minuta Barella je asistirao Martinezu za izjednačenje.

Poslije sedam minuta igre u nastavku Ceccherini je autogolom donio totalni preokret Interu.

To je bio tek početak uzbuđenja u drugom dijelu utakmice. Naime, samo pet minuta nakon drugog gola Intera Castrovilli je izjednačio nakon asistencije Riberyja.

Da nije za starog gvožđa francuski veteran je pokazao u 63. minuti kada je drugom asistencijom večeras Chiesi omogućio da rezultat preokrene u korist gostiju.

Ni tu nije bio kraj preokretima i uzbuđenjima. Dvije minute prije kraja Lukaku se pobrinuo za novo izjednačenje, da bi se za treći preokret večeras pobrinuo D'Ambrosio pogotkom u 89. minuti za konačnih 4:3 i pobjedu Intera

Serie A, 2. kolo:
Torino - Atalanta 2:4
Cagliari - Lazio 0:2
Sampdoria - Benevento 2:3
Inter - Fiorentina 4:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.