open-navfaktor-logo
search
Kapiten Katalonaca
Golom kojeg je posvetio Maradoni Messi napravio Barceloni veliki problem?
Pogodak iz 73. minute kojim je Lionel Messi zaključio visoku pobjedu Barcelone nad Osasunom (4:0) mogao bi njegovom timu prouzrokovati velike probleme.
01.12.2020. u 00:28
get url
text

Naime, argentinski fudbaler i kapiten Blaugrane je nakon gola za 4:0 skinuo dres katalonskog tima ispod kojeg je na sebi imao dres Newell's Old Boysa sa brojem deset iz vremena kada je legendarni Diego Maradona nastupao za ekipu iz Messijevog rodnog grada.

VEZANI TEKST - Pedantni Lahoz: Šta je napisao u izvještaju o kartonu kojeg je pokazao Messiju?

Na ovaj način Messi je odao počast najboljem fudbaleru svoje domovine i čovjeku s kojim je sarađivao dok je obavljao funkciju selektora Argentine.

Ipak, Messijeva proslava gola posvećena Maradoni, zbog koje mu je Mateu Lahoz pokazao žuti karton, na šta je Barelona uložila žalbu, mogao bi Blaugrani napraviti ozbiljne probleme.

Razlog je taj što je dres Newell's Old Boysa iz sezone 1993/1994, koji je Messi imao na sebi, proizveo Adidas, veliki rival Barceloninog tehničkog sponzora Nikea.

- Messi to nije trebao učiniti. Barem je trebao prekriti Adidasov logo. Možda je mogao obući dres Argentine, ali mu je očito taj dres Newell's Old Boysa posebno drag - riječi su Guillerma Ricaldonija, direktora specijalizovane firme za sportski marketing "We Are Sport".

Ricaldoni je na ovaj način želio reći kako poznati američki sportski brend ima razlog za pokretanje tužbe protiv Barcelone, no očito je zaboravio da ni alternativa koju je ponudio (dres Argentine), nije ništa bolja jer je Adidas i tehnički sponzor Gaučosa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.