open-navfaktor-logo
search
Migrantska kriza
Grabar-Kitarović protiv žice na granici sa BiH u kojoj žive Hrvati
Hrvatska predsjednica stala je u odbranu hrvatskih policajaca, a povrede na koje se migranti često žale objasnila je teškim terenom te je novinare provela kroz šikaru kako bi to i pokazala
04.07.2019. u 20:10
get url
text

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komenirala je danas stanje s migrantima na hrvatskoj granici i poručila kako je protiv postavljanja žice na granici sa Bosnom i Hercegovinom u kojoj žive Hrvati.

Grabar-Kitarović je zajedno s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem obišla teren uz granicu sa BiH i kazala kako Hrvatska nikada neće biti "hot-spot" za bilo kakve migrante.

Poručila je kako je protiv postavljanja žice na granicu sa BiH u kojoj žive Hrvati te kritizirala i odnos vlasti u Bosni i Hercegovini prema migrantskoj krizi.

Hrvatska predsjednica stala je u odbranu hrvatskih policajaca, a povrede na koje se migranti često žale objasnila je teškim terenom te je novinare provela kroz šikaru kako bi to i pokazala.

Grabar-Kitarović je naglasila i kako je bila u pravu kada je kritizirala izbjegličku politiku njemačke kancelarke Angele Merkel, ali nije htjela prejudicirati kako će se ponašati Urusla van der Leyen, kazavši kako to nije hrvatski, nego evropski problem.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov na pitanje o Hrvatskoj vojsci te ljudstvu i tehnici rekao je da ministar Božinović na raspolaganju ima vojnika „koliko treba“, prenosi N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.