U Gradskoj upravi Bijeljina danas su potpisani ugovori o sufinasiranju 20 udruženja iz oblasti kulture i četiri sportska premijerligaša kojima je iz lokalnog budžeta dodijeljeno 442.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je prisutnim da je novac dodjeljen po javnom oglasu za sufinansiranje projekta udruženja građana i da je za sport izdvojeno 400.000 KM, a za projekte u oblasti kulture 42.000 KM.

- U okviru sporta posebno smo vodili računa da to budu projekti usmjereni na jačanje omladinskog sporta, a kroz izdvajanja za projekte u kulturi nastojimo da pomognemo onima koji na najbolji način čuvaju i predstavljaju našu kulturu, tradiciju i običaje - kazao je Mićić.

Sufinansiranje iz gradskog budžeta odobreno je fudbalskim klubovima Radnik i Zvijezda 09, Odbojkaškom klubu Radnik i Ženskom fudbalskom klubu Radnik-bumerang.

- Ove godine Fudbalskom klubu Radnik će na osnovu projekta dobiti 300.000 KM. Obaveza kluba je da 99.400 KM koristi za pomoć omladinskom sektoru - rekao je direktor Fudbalskog kluba Radnik Nebojša Tomić.