open-navfaktor-logo
search
Projekti
Grad Sarajevo obnavlja nacionalni spomenik
Mi smo iz profita Žičare osigurali novac, sada ćemo ga upotrijebiti za dodatnu vrijednost, rekao je Skaka
26.06.2019. u 11:36
get url
text

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je jednoglasno usvojilo, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, odluku kojom se omogućava rješavanje svih imovinsko-pravnih odnosa neophodnih za obnovu nacionalnog spomenika Stara željeznička stanica Bistrik.

Riječ je o ključnim odlukama koje vode ka obnovi ovog spomenika i reprezentativnog arhitektonskog zdanja. Gradonačelnik Skaka je pozdravio ovu odluku.

- Ovo je na izvjestan način pozitivan presedan. Mi smo iz profita Žičare osigurali novac, sada ćemo ga upotrijebiti za dodatnu vrijednost, da riješimo stambeno pitanje građana koji neuvjetno žive u Bistričkoj stanici, a istovremeno otvoriti vrata za obnovu ovog sarajevskog bisera koji će biti mjesto za ponos svih Sarajlija - rekao je tim povodom gradonačelnik Sarajeva.

Danas su usvojene odluke koje se tiču ugovora sa Željeznicama FBiH, te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa koji će osloboditi ovaj nacionalni spomenik neprocjenjive vrijednosti za obnovu i rehabilitaciju, saopćio je Grad Sarajevo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.