Finansijska injekcija

Grad Tuzla odobrio pola miliona KM za Slobodu

Objavljeno: 26.09.2019. u 17:56

Od ukupnog iznosa 100.000 KM će biti hitno uplaćeno u kasu kluba, dok će ostatak od 400.000 KM biti osiguran rebalansom budžeta

FOTO: fena

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla su danas na 37. sjednici Gradskog vijeća Tuzla usvojili Odluku da se FK Sloboda obezbijedi dodatnih 500.000 KM.

Od ukupnog iznosa 100.000 KM će biti hitno uplaćeno u kasu kluba, dok će ostatak od 400.000 KM biti osiguran rebalansom budžeta, piše Tuzlanski.ba.

Gradsko vijeće Tuzla će od menadžmenta FK Sloboda tražiti izvještaj o utrošku ovih sredstava kao i spisak svih uposlenika FK Sloboda sa naznačenim primanjima.

Iz Gradskog vijeća Tuzla će tražiti da se povećaju izdvajanja prema RSD Sloboda odnosno FK Sloboda i sa kantonalnog odnosno federalnog nivoa.

Također, Gradsko vijeće Tuzla sugerisalo je Skupšitni FK Sloboda da izvrši revitalizaciju članova u skladu sa svojim statutarnim ovlastima s ciljem poboljšanja stanja u ovom sportskom kolektivu.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla svoje obraćanje imali su i članovi UG "Prijatleji FK Sloboda" čiji je predstavnik Aleksanadr Jović dodatno upoznao vijećnike sa problemima u FK Sloboda.

Izvor:   Tuzlanski.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije