Pomoć

Gradi se 21 kuća za povratnike Hrvate u Kotor-Varoši

Objavljeno: 16.10.2019. u 11:40

Zamjenik direktora Sekretarijata Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što danas može podijeliti bar dio sreće s ovim ljudima

FOTO: Srna

Predstavnici Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS-a i kotorvaroške općinske uprave potpisali su danas sa 21 povratnikom Hrvatomi ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizovani po sistemu ključ u ruke. Vrijednost ugovora, kako je saopćeno, iznosi 763.000 maraka.

Zamjenik direktora Sekretarijata Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što danas može podijeliti bar dio sreće s ovim ljudima, koji su, kako je navedeno u saopćenju, konačno dočekali da se krene s obnovom njihovih domova. Kuće povratnicima obnavljaju se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH4, istakao je Juričević.

Dodaje kako je ovim projektom, vrijednim više od sedam miliona maraka, predviđena gradnja ukupno 210 kuća u 14 općina i gradova RS-a te je najavio da će u narednom periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama. U lokalnoj upravi kažu da će u skladu sa svojim nadležnostima osigurati neophodnu prateću dokumentaciju i svu potrebnu pomoć.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim porodicama osigurati normalne uslove za život.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije