open-navfaktor-logo
search
SDA Tuzla
Gradska vlast ne brine o zagađenju zraka
Kako je saopćeno iz SDA Tuzla vrelovodna mreža jedini je put ka čistijem zraku za građane Tuzle, a prijedlog za njenim širenjem je investicionog karaktera i opravdanost takvog projekta jednostavno je obrazložiti
19.12.2019. u 18:39
get url
text

Vijećnici Stranke demokratske akcije (SDA) bili su suzdržani prilikom glasanja za Budžet Grada Tuzle, s obzirom da amandmani SDA, koji se odnose na izgradnju vrelovodne mreže, nabavku i ugradnju mjerne stanice za mjerenje kvalitete zraka, organizovanje preventivnog pulmološkog programa za građane, i niz drugih konkretnih prijedloga s ciljem poboljšanja kvaliteta života građana Tuzle, ni ovaj put nisu prihvaćeni.

Kako je saopćeno iz SDA Tuzla vrelovodna mreža jedini je put ka čistijem zraku za građane Tuzle, a prijedlog za njenim širenjem je investicionog karaktera i opravdanost takvog projekta jednostavno je obrazložiti.

- Ističemo da nismo spremni izgubiti naredne godine suočavajući se s poraznim statistikama oboljelih od karcinoma, uz enormno povećanje respiratornih i srčanih bolesnika među našim sugrađanima. Među vodećim smo evropskim gradovima po aerozagađenosti, zar je moguće odgađati sistemsko rješavanje tog problema, pri tome ignorišući i naše prijedloge za instaliranjem novih mjernih stanica - navode iz SDA Tuzla.

Prijedlog SDA da se kroz novi ekonomski kod osiguraju sredstva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje u iznosu od 50.000 KM prihvaćen je djelimično jer je u Budžetu Grada Tuzla za tu namjenu osigurano 30.000 KM.

Kako upozoravju iz te stranke sve to pokazuje očigledne razlike u pogledu prioriteta, organizovanja i raspoređivanja Budžeta.

Za vijećnike Stranke demokratske akcije ta pitanja su esencijalno važna i od njih ovisi budućnost građana Tuzle, saopćio je Press tim SDA Tuzla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.