Bh. bacač kugle Mesud Pezer poslije svega oglasio se na Facebooku uz poruku da nije mogao ostati nijem na ovakve stvari. Za prijedlog vijećnika Ejubovića glasalo je 10 vijećnika, 10 ih je bilo suzdržanih, tako da nije bilo potrebne većine.

Tokom rasprave se moglo čuti da pojedini vijećnici neće dozvoliti da se podrže vrhunski sportisti - olimpijci?!

- Nešto što je prelijepo, nešto za što sam ja prolijevao znoj i svaki dan ostavljao srce na atletskom stadionu kao da je zadnji, nešto što je moj život, nešto za što je moja porodica vjerovala u mene jeste sport, jeste ovo što sam ja danas. Neko se udostojio da pljune po ovome svemu što sam ja, ja kao individua, kao olimpijac i kao sugrađanin tih istih pojedinaca - napisao je Pezer.

- Udostojiše se i da pričaju o mojim finansijskim sredstvima, udostojiše se i da potcijene sve ove godine moga zalaganja i truda. Draga gospodo pojedinci, pronaći će se svakako tako da ne želim imenovati. Na Olimpijske igre se ne odlazi tek tako, za to je potrebna norma koju sam ja ispunio kroz svoje zalaganje i potporu divnih ljudi. Otišao i predstavio svoju Bosnu i Hercegovinu, svoju Zenicu na najdivniji način i upisao historijski uspjeh za našu zemlju i naš grad - dodaje bh. bacač kugle.

- Ne boli me što nisam dobio nagradu svoga grada za to, ali boli činjenica da pojedinci se nisu udostojili da čestitaju na tome. Mislim da je to ono najmanje što sam zaslužio. Nisam politički opredijeljen i za mene postoje dobri i loši ljudi. Ova sjednica mi je pokazala ko je kakav i pokazatelj stanja zašto se u našem gradu gasi sve. Kako ja da sutra svom sinu budem podrška u bavljenju sportom kada ovakve stvari se iznose o meni kao vrhunskom sportisti. Potencijala sigurno ima, ali će se teško izdvojiti i prepoznati jer ovakva podrška grada je sramotna.

Da li mislite da je sramotno da ovaj uspjeh prepoznaju drugi gradovi i za to nas nagrade dok moj grad ostaje nijem na to. Znam ja ko sam, ali stid me i sram ispred svog grada i pojedinaca. Ali jako je ovo srce bosansko i zeničko tako da u inat pojedincima biti ću još bolji, još jači i još ponosniji - zaključio je Pezer.