open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Grčki selektor iznenadio sve: Veliko ime izostavljeno sa spiska Helena
Grci su bez šansi za plasman na EP, a Azzurri u duelu s njima imaju priliku osigurati plasman na kontinentalni šampionat
03.10.2019. u 19:30
get url
text

Selektor fudbalske reprezentacije Grčke John van 't Schip objavio je spisak igrača za dva naredna mčea kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i BiH.

Spisak kandidata iznenadio je grčku javnost, a najveće iznenađenje je činjenica da na spisku nema defanzivca Napolija Kostasa Manolasa.

Stoper viceprvaka Italije trebao bi biti glavni stub grčke odbrane, ali očito selektor Helena ne razmišlja tako. Prije domaćeg duela protiv BiH, Grčka 12. gostuje na Olimpicu, gdje je Manolas donedavno bio "domaći".

Osim Manolasa na spisku nema ni Samarisa, Torosidisa i Mitrogloua.

Grci su bez šansi za plasman na EP, a Azzurri u duelu s njima imaju priliku osigurati plasman na kontinentalni šampionat.

John van 't Schip za duele s Italijom i BiH pozvao je sljedeće igrače: Barkas, Vlachodimos, Dioudis (golmani), Bakakis, Siovas, Tsimikas, Giannoulis, Stafylidis, Hatzidiakos, Lambropoulos, Retsos (odbrana); Siopis, Kourbelis, Zeca, Bouchalakis, Vrousai, Galanopoulos, Mantalos, Bakasetas, Fetfatzidis, Masouras, Limnios (vezni red); Koulouris, Pavlidis, Donis (napad).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.