Na izlazu iz naše zemlje, kako je saopćeno jutros iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pojačan je promet vozila i to na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Kostajnica. Zatim, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Orašje i Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Podsjećamo da je zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom ili vlažnom kolovozu. Vozači se upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa neophodna opreznija vožnja uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.