open-navfaktor-logo
search
Sankcije za prekršitelje
Hadžiabdić: Stanovništvo Kantona Sarajevo uglavnom se pridržava mjera
Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova KS konstatirali su da se većina stanovništva pridržava naredbi i preporuka federalnog Štaba civilne zaštite, te nadležnih organa i institucije, ali ima i pojedinačnih slučajeva kršenja protiv kojih se poduzimaju sankcije propisane zakonom.
01.04.2020. u 18:01
get url
text

Mirza Hadžiabdić iz MUP-a KS naglašava u izjavi za Fenu da prekršajno budu sakcionisane osobe zbog kršenja zabrane kretanja kako u terminu od 20.00 do 05.00 sati tako i osobe starije od 65 godina koje se kreću na području Kantona Sarajevo iako je za njih kretanje zabranjeno u potpunosti.

Rade i na pokretanju prekršajnog postupka protiv nekoliko maloljetnih osoba zbog kršenja mjera zabrane kretanja.

- Većina stanovništva poštuje i preporuke i naredbe koje se odnose na posjedovanje maski i rukavica. Zadovoljni smo, ali će policija morati poduzimati represivne mjere protiv pojedinaca koji se ne budu pridržavali toga da dosadašnji trud ne bi bio uzaludan - naglasio je.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova KS redovno na terenu vrše kontrolu poštivanja mjera naloženih od nadležnih organa i institucija zbog situacije izazvane koronavirusom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.