"Banda u Tužilaštvu"

Hadžihafizbegović pozvao građane sutra na proteste ispred Suda BiH

Objavljeno: 28.05.2019. u 17:21

Komentarišući izjavu predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegetije da ministri i političari ne mogu pozivati građane na proteste, Hadžihafizbegović je na Twitteru napisao da ih poziva on, kao "kulturni radnik"

FOTO: Jasmin Brutus

Poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović pozvao je građane da dođu na proteste koji su planirani sutra ispred zgrade Suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Komentarišući izjavu predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegetije da ministri i političari ne mogu pozivati građane na proteste, Hadžihafizbegović je na Twitteru napisao da ih poziva on, kao "kulturni radnik". 

- Kaže Tegeltija potkovani da ne može ministar i političar pozivati na proteste i da mu je bezbjednost ugrožena. Evo, ja kao kulturni radnik pozivam na proteste protiv tebe i bande u Tužilaštvu. Dosta je bilo potcjenjivanja inteligencije ovog naroda - napisao je Hadžihafizbegović.

Podsjetimo, sutrašnje proteste ispred institucija državnog Suda, Tužilaštva i VSTV-a inicirao je prije nekoliko dana ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nakon što je u medijima objavljen snimak o koruptivnim radnjama u kojima je navodno učestvovao Milan Tegeltija.

Protesti su simbolično zakazani za pet do 12.  

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije