open-navfaktor-logo
search
Želi ostati na klupi
Halilhodžić posjetio operisanog fudbalera, Marokanci tvrde da Vaha želi vratiti svoj imidž
U inostranim medijima sve više se spekuliše o tome kako su Vahidu Halilhodžiću odbrojani dani na klupi reprezentacije Maroka.
29.04.2022. u 10:51
get url
text

Razlog naravno nisu rezultati, nego karakter bh. stručnjaka.

Jablaničaninu zamjeraju što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde poput Hakima Ziyecha, Noussaira Mazraouija, Adela Taarabta..., i nema namjeru da ih vrati u tim pred Mundijal u Kataru, što je jedan od uvjeta za ostanak na klupi.

Poznato je kako je Vaha tip trenera koji ne dopušta da mu se neko miješa u posao, odluke jer on ima svoju trenersku filozofiju i način rada. Stoga, kao takav ne misli popustiti. Nije popuštao ni u prošlosti.

VEZANI TEKST - Halilhodžić zbog karaktera "potpisao" otkaz u Maroku, na meti Francuz koji trenira Zmaja

Fouzi Lekjaa, predsjednik Fudbalskog saveza Maroka, nedavno je rekao kako Vaha ima podršku, ali istovremeno poručio kako nema "nedodirljivih i nezamjenjivih", odnosno da zvijede moraju biti vraćene u tim za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Marokanski mediji objavili su i da će Halilhodžić biti na sastanku s predsjednikom Saveza početkom maja, na kojem će biti donešena konačna odluka.

Kako piše Lionsdeatlas, Vaha želi vratiti svoj imidž i popraviti narušenu komunikaciju sa fudbalerima sa kojima je u sukobu. Marokanci smatraju da bh. stručnjak kombinuje posao sa zadovoljstvom, kako bi ostao na klupi selekcije Maroka.

Halilhodžić je prije puta u Maroko svratio u Pariz gdje je posjetio fudbalera Angersa Sofianea Boufala, koji se oporavlja od operacije koljena.

Podsjetimo, riječ je o fudbaleru koji je zamalo došao na listu precrtanih zvijezda i koji trenutno ne kotira dobro kod Vahe. Halilhodžić nije bio zadovoljan ponašanjem fudbalera Angersa i to mu je jasno i poručio.

Marokanski mediji tvrde da se 28-godišnji krilni fudbaler ponaša previše nonšalantno tokom boravka u reprezentaciji. Vaha mu je lično saopćio da mijenja pristup i da za njega neće biti mjesta u ekipi ukoliko se se nastavi glupirati. Odlučio je da ga upozori tako što mu je na posljednja dva susreta u reprezentaciji dao minimalnu minutažu (ukupno samo 11 minuta).

Sofiane Boufal je rođen u Francuskoj, a 2016. godine odlučio je da nastupa za Maroko. Nastupio je 29 puta i zabio je četiri gola, a uskoro bi trebali saznati da li će se u budućnosti popraviti njegov status u reprezentaciji Lavova.

Vaha je ispisao historiju nakon što je odveo Maroko na Mundijal, što mu je bila četvrta reprezentacija koju je kao selektor kvalifikovao na Svjetsko prvenstvo. Međutim, na prvenstvima je vodio samo Alžir, jer je u Obali Slonovače i Japanu smijenjen prije nastupa na završnom turniru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.