open-navfaktor-logo
search
Ko je "klub X"
Haos u FSBiH: Danas žrijeb, a još se ne zna kojih 12 ekipa će igrati Premijer ligu
Žrijebanje takmičarskih brojeva Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će održano danas u 12 sati u prostorijama Fudbalskog saveza BiH.
17.06.2021. u 08:37
get url
text

Nekoliko sati prije žrijeba još se ne zna kojih 12 ekipa će igrati elitni razred našeg fudbala, pa je sigurno da će u bubnju biti i "klub X" (što nije prvi put, jer je prije nekoliko godina i umjesto Slobode u bubnju bio "X").

VEZANI TEKST - Premijer liga BiH: Krupa, Leotar i Zvijezda 09 nisu dobili licencu

Sigurni učesnici Premijer lige u sezoni 2021/22 su: Borac, Sarajevo, Velež, Široki Brijeg, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Sloboda, Radnik, Posušje, Rudar Prijedor.

Međutim, traži se još jedna ekipa, nakon što je Krupa osigurala opstanak, ali se povukla iz elite zbog finansijskih problema. FSBiH je u međuvremenu oduzeo licencu ovoj ekipi, a odlukom Prvostene komisije za licenciranje FSBiH jučer licence nisu dobili ni Leotar, odnosno Zvijezda 09.

Klubovi imaju pravo žalbi Drugostepenoj komisiji za licenciranje FSBiH, a navodno Trebinjci će to i uraditi, te bi trebali dobiti licencu.

Medijima ni danas neće biti dozvoljeno da prisustvuju žrijebu.

- Ovaj događaj će biti emitovan uživo na zvaničnom YouTube kanalu FSBiH, a zbog epidemiološke situacije usljed pandemije virusa COVID-19 i poštivanja mjera distance, žrijebu će moći da prisustvuju samo predstavnici klubova - zvanično je objašnjenje iz FSBiH, iako je izvjesnije da se fudbalski "moćnici" boje prisustva medija zbog neugodnih pitanja...

Šampionsku titulu će braniti banjalučki Borac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.