open-navfaktor-logo
search
Zaposlenice u strahu
HDZ-ovac i bivši olimpijac optužen za silovanje: "Drhtale smo pred njim, bio je tiranin"
U svom uredu, u kojem je navodno seksualno napao zaposlenicu, dičio se raspelima i krunicama, pozirao je s političarima, sportašima, misicama, uglednicima...
06.09.2019. u 20:51
get url
text

Drhtale smo pred njim. Zajedno smo čekale kraj radnog vremena i nismo ni jednu od zaposlenica ostavljale s njim nasamo u uredu, bojažljivo govore neke od zaposlenica Autokluba Siget. Dan nakon što je njihovom šefu, predsjedniku Autokluba Siget, Damiru Škari (59) određen jednomjesečni pritvor zbog optužbi za silovanje i spolno uznemiravanje, pred klubom su se mogli čuti bojažljivi komentari i šaputanja uz jutarnju kafu na račun bivšeg boksera i saborskog zastupnika HDZ-a, piše 24sata.hr.

Podsjećamo, sudija istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, bivšem bokseru, bronzanom olimpijcu i aktuelnom predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice tog autokluba.

Na terasi kafića koji se nalazi u autoklubu redali su se poznanici i saradnici nekadašnjeg olimpijca. Oni dobro upućeni, među kojima dio ističe kako ne vjeruju optužbama, ne kriju da je Škaro bio vrlo autoritativan šef, kojeg opisuju i tiraninom.

- Kad je došao na čelo AK Siget, zapošljavao je mnoge koji nigdje drugdje nisu dobili priliku. Posao je davao kome je htio. Da nije, mnogi od njih bili bi kruha gladni. Ali da, svi su ga se smrtno bojali - svjedoče Škarini saradnici, prema kojima se nerijetko odnosio grubo.

U svom uredu, u kojem je navodno seksualno napao zaposlenicu, dičio se raspelima i krunicama, pozirao je s političarima, sportašima, misicama, uglednicima...

U ured je zaposlenike zvao isključivo kad bi nekoga pozivao na red, a greške je vrlo grubo kažnjavao. Na svojoj internetskoj stranici, koja od jučer nije u funkciji, hvalio se pak poduzetničkim poduhvatima.
Napisao je, između ostalog, kako je u Sloveniji 1982. otvorio obrt s tegljačem od 13 tona i pokrenuo uspješan biznis. Šest godina kasnije bacio se u ugostiteljstvo, a paralelno s tim bavio se i graditeljstvom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.