open-navfaktor-logo
search
Online sjednica
HDZBiH zadovoljan rezultatima izbora: Osvojili 20 načelničkih i više od 300 vijećničkih mjesta
Predsjedništvo HDZ-a BiH održalo je u ponedjeljak online sjednicu na kojoj su analizirani nezvanični rezultati izbora, kao i stranačka pozicija u lokalnim sredinama.
23.11.2020. u 15:18
get url
text

Istaknuto je zadovoljstvo s osvojenih 20 načelnička i gradonačelnika i više od 300 vijećničkih mjesta, iako su rezultati još uvijek nezvanični. Ocijenjeno je kako su stranački dužnosnici na lokalnim nivoima radili dobro svoj posao, što su glasači prepoznali, te je HDZ BiH na održanim lokalnim izborima zadržao povjerenje glasača i poziciju glavne stranke Hrvata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjednica Provedbenog izbornog štaba HDZ-a BiH za lokalne izbore u BiH, predstavila je izborne rezultate, rad i aktivnosti štaba u kampanji.

- Dobiveno povjerenje mora se opravdati nakon formiranja lokalnih vlasti te nastaviti predano raditi za opći interes u lokalnim sredinama. Zajedništvo koje iskazujemo jasan su pokazatelj i naše odgovornosti za odbranu interesa, političke i institucionalne jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH. Nesebično zalaganje i ostvareni rezultat i uspjeh moraju biti poticaj na još predaniji rad u našim lokalnim sredinama s jasnim ciljem očuvanja hrvatskog identiteta, razvoja naših sredina kroz privredni rast i razvoj. Podrška i povjerenje koje kontinuirano dobivamo obavezuje nas i na još veću odgovornost - zaključeno je na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH komentiralo je i aktivnosti za lokalne izbore za Gradsko vijeće Mostar te je naglašeno je kako će Predsjedništvo sve aktivnosti staviti u funkciju izbora.

- Kao glavna stranka hrvatskog naroda HDZ BiH je ponudio najkvalitetnija rješenja za nagomilane probleme u Gradu Mostaru, a predstavljeni program obuhvatio je sva ključna pitanja od kojih ovisi budućnost grada a izborni rezultat HDZ-a BiH će omogućiti brzu uspostavu vlasti u Gradu Mostaru - poručili su iz HDZ-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.