Armen Gyulbudaghyants, selektor fudbalske reprezentacije Armenije objavio je spisak na kojem se za sada našlo 13 igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Na nepotpunom spisku su sljedeći internacionalci: Arsen Beglaryan (Dnjepr, Bjelorusija), Varazdat Haroyan (Ural, Rusija), Hovhannes Hambardzumyan (Enosis Neon Paralimni, Kipar), Andre Calisir (Goteborg, Švedska), Kamo Hovhannisyan (Zhetysu, Kazahtstan), Henrikh Mkhitaryan (Arsenal, Engleska), Gevorg Ghazaryan (AEL Limassol, Kipar), Sargis Adamyan (Hoffenheim, Njemačka), Rumyan Hovsepyan (Arda, Bugarska), Marcos Pizzeli (Aktobe, Kazahstan), Tigran Barseghyan (Kaisar, Kazahstan), Edgar Babayan (Hobro, Danska) i Aleksandr Karapetyan (Sochi/Rusija). 

U narednim danima Giulbdagiants će za susrete sa Italijom 5. septembra i BiH tri dana kasnije u Yerevanu pozvati i fudbalere iz domaćeg prvenstva. 

U grupi J kvalifikacija za EURO 2020 lider na tabeli je Italija sa 12 bodova. Slijede Finska sa 9, Armenija 6, Grčka i BiH po 4, te Lihtenštajn bez bodova.