open-navfaktor-logo
search
Miljenik Berlina
Hertha je promijenila trenera, no jedna "stvar" ostaje konstantna
Nekadašnji Zmaj je prethodnih sezona bio izuzetno važan igrač za tim iz njemačke prijestolnice, a ekipu je predvodio kao kapiten
09.07.2019. u 16:11
get url
text

Prvog dana mjeseca jula počele su pripreme berlinske Herthe. Na prvom treningu novi trener Ante Čović svoje fudbalere podijelio je u dva tima, a bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević postigao je dva gola.

Nekadašnji Zmaj je prethodnih sezona bio izuzetno važan igrač za tim iz njemačke prijestolnice, a ekipu je predvodio kao kapiten.

Uprkos promjeni na trenerskoj poziciji Vedator će i u narednoj sezoni biti produžena ruka trenera na terenu.

- Jako sam ponosan što ću u dalje biti kapiten Herthe i to znači da se u mojim obavezama i zadacima ništa neće promijeniti. Kao kapiten i kao jedan od starijih igrača moram biti taj koji će preuzeti odgovornost - rekao je iskusni bh. napadač, te dodao:

- Ekipi ali i novom stručnom štabu želm dati maksimum od onoga što mogu dati, kako na terenu, tako i pored terena. Tako je bilo oduvijek i to se nikada neće promijeniti.

Ibišević je u redove Herthe stigao u ljeto 2016. godine, a od tada je za tim iz Berlina odigrao ukupno 132 utakmice u svim takmičenjima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.