open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Hoće li biti kažnjeni vozači koje je "uhvatila" kamera dok je policajac regulisao saobraćaj?
Tačno se zna vrijeme kada je policija počela regulisati saobraćaj i to je dokumentovano, a policajac se vidi i na snimcima radara. Vozači ne trebaju strahovati jer svi koje je radar snimio u to vrijeme neće, niti mogu biti kažnjeni, kaže Hadžiabdić
04.12.2019. u 15:53
get url
text
saobraćaj

Tokom posljednjeg Black Fridaya u Sarajevu osim u prodavnicama bile su i neopisivo velike gužve u saobraćaju. U petak je u sarajevskom naselju Pofalići kod Ekonomske škole bila velika saobraćajna gužva i morala je reagirati saobraćajna policija.

Semafori su radili, ali došlo je do saobraćajnog haosa i kada je policija preuzela regulisanje saobraćaja, stacionirani radar počeo je snimati jer su automobili prolazili i na crveno svjetlo. Vozači nisu napravili prekršaj jer je policija regulisala saobraćaj, ali strahuju od kazni za prolazak na crveno. 

 Ne trebaju strahovati jer vozačima neće ni stići kazne, kazao nam je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, i dodao:

- Tačno se zna vrijeme kada je policija počela regulisati saobraćaj i to je dokumentovano, a policajac se vidi i na snimcima radara. Vozači ne trebaju strahovati jer svi koje je radar snimio u to vrijeme neće, niti mogu biti kažnjeni.

Kako piše u Zakonu o saobraćaju, minimalna kazna za prolazak na crveno svjetlo na semaforu je 100 maraka i oduzimanje vozačke dozvole 30 dana.

 

Samo u BIH! Saobraćajac pušta automobile da prođu kroz crveno, ali radar ih slika! Ko će platiti ove kazne? #crnahronika Više pročitajte na https://bit.ly/2L8tGcD

Posted by CRNA Hronika BIH on Friday, November 29, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.