navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Rekonstrukcija terena

Hoće li Dino Merlin ovog ljeta moći pjevati na Koševu?

Ljubitelji pjesama Dine Merlina s nestrpljenjem očekuju izlazak njegovog dugoočekivanog albuma. 

Objavljeno: 01.02.2023. u 13:13
get url
text
Dino Merlin

Najveća regionalna muzička zvijezda na promociji pjesama "Krive karte" i "Kako da ti kažem" 31. marta prošle godine najavila je da bi album trebao izaći na jesen 2022. godine, ali to se nije desilo.

Kako je tada rekao, pjesme za novi album su već gotove. Istakao je da će biti novih saradnji, ali da detalje još ne može otkriti. Dino Merlin tada je istakao da željno očekuje ljeto 2023. godine, kada misli da će se stvoriti uvjeti za njegovo peto Koševo.

Vrijeme prolazi, a spektakl na Koševu mogao bi biti pod znakom pitanja zbog više razloga. Naime, još nije završena rekonstrukcija najvećeg stadiona u našoj zemlji, a nakon rekonstrukcije veliko je pitanje da li će biti dozvoljeno održavanje koncerata, odnosno, koji će biti uvjeti za njegovo iznajmljivanje.

- Nisam dobio upit za održavanje koncerta Dine Merlina. Ugovorom o rekonstrukciji terena, koji je zaključen između Fudbalskog saveza BiH, Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo, definisana su prava i obaveze što se tiče održavanja samog terena i njegove zaštite. U ovom trenutku nemam nikakvu informaciju. Sigurno je da se svaka podloga može zaštititi, pa i nova podloga, postoje načini i mehanizmi za zaštitu terena - rekao je za Faktor Mirza Muzurović, direktor Centra za sport i rekreaciju Sarajevo, koji brine o održavanju stadiona "Asim Ferhatović – Hase".

Vjerovatno će se tražiti da prilikom koncerta cijeli travnjak bude adekvatno zaštićen da ne bi došlo do oštećenja.

- Za zaštitu stadiona Koševo potrebno je minimalno 110.000 KM jer se zaštita plaća 20 KM po metru kvadratnom. Prilikom ranijeg korištenja stadiona za koncerte, organizatori su plaćali između 5.000 i 15.000 KM, u zavisnosti od oštećenja koja su nastala prilikom koncerta - kaže za Faktor jedan estradni menadžer.

Kontaktirali smo i Asima Kraljića, menadžera Dine Merlina, koji nam je rekao da još nema detalja oko koncerta na Koševu.