open-navfaktor-logo
search
Žrijeb u Nyonu
Hoće li kuglice donijeti sreću Zmajevima u trećem pretkolu Lige prvaka?
Timovi poraženi u ovom krugu takmičenje nastavljaju u doigravanju za grupnu fazu Evropske lige ("put šampiona")
22.07.2019. u 07:58
get url
text

Žrijeb parova trećeg pretkola Lige prvaka, ali i Evropske lige, održat će se danas u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu.

Početak izvlačenja parova za treće pretkolo naprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja zakazano je danas za 12 sati. Ukupno 12 timova naći će se u "bubnju" u dijelu u kojem se sastaju isključivo prvaci država (put prvaka, op.a), od čega šest nosilaca i isto toliko nenosilaca.

Među nosicima će se osim prošlosezonskog polufinaliste Ajaxa naći i pobjednici duela Celtic - Nõmme Kalju, Kopenhagen - The New Saints, Dinamo Zagreb - Saburtalo, BATE Borisov - Rosenborg i APOEL - Sutjeska, dok će među nenosiocima biti grčki PAOK te pobjednici mečeva Qarabag - Dundalk, Maribor - AIK, Crvena zvezda - HJK Helsinki, Maccabi Tel-Aviv - Cluj, Valletta - Ferencvaros.

Timovi poraženi u ovom krugu takmičenje nastavljaju u doigravanju za grupnu fazu Evropske lige (put prvaka).

U nešampionskom putu žrijeba učestvuje osam timova, po četiri nosioca i četiri nenosioca. Među nosiocima su Porto, Dynamo Kyiv, te bolji iz utakmica Basel - PSV i Olympiacos - Viktoria Plzen. Nenosioce predvode Club Brugge, Krasnodar, Bašakšehir i austrijski LASK.

Iako je BiH porazom Sarajeva od Celtica s ukupnih 5:2 ostala bez predstavnika u Ligi prvaka, u današnjem žrijebu naći će se klubovi nekoliko Zmajeva i bh. internacionalaca, zbog čega će se i žrijeb u našoj zemlji ipak pratiti s određenom pažnjom.

Prve utakmice su na programu 6. i 7. augusta, dok se revanš-mečevi igraju 13. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.