open-navfaktor-logo
search
Žrijeb
Hoćemo li gledati duele Zmajeva u borbi za grupnu fazu Lige prvaka?
Kuglice su odlučile da će bolji iz duela dva tima za koje igraju bh. reprezentativci Dinamo - Ferencvaros, igrat će protiv pobjednika dvomeča Maribor - Roseborg
05.08.2019. u 12:20
get url
text

U sjedištu UEFA-e, u švicarskom Nyonu, održano je žrijebanje parova za play-off Lige prvaka. Četiri tima na "putu prvaka" imali su povlašteni status nosioca, dok su četiri ekipe bile nenosioci.

Kuglice su odlučile da će bolji iz duela dva tima za koje igraju bh. reprezentativci Dinamo - Ferencvaros, igrat će protiv pobjednika dvomeča Maribor - Roseborg. Ukoliko slovenski prvak eliminiše norveškog predstavnika, u borbi za plasman u grupnu fazu Lige prvaka sasvim sigurno ćemo gledati "okršaj" bh. fudbalera. Pitanje je samo hoće li to biti Gojak i Hajrović s Dinamom ili Ćivićev Ferencvaros.

Liga prvaka, play-off ("put prvaka"):
GNK Dinamo / Ferenvaros - Maribor / Rosenborg
Cluj / Celtic - Slavia Prag
Young Boys - Crvena zvezda - Kopenhagen
APOEL / Qarabag - PAOK / Ajax

Bašakšehir našeg Edina Višće i nije imao mnogo sreće u žrijebu, jer ukoliko eliminiše grčki Olympiacos u doigravanju za grupnu fazu Lige prvaka očekuje ga bolji iz susreta Krasnodar - Porto.

"Ligaški put":
Basel / LASK - Club Brugge - Club Brugge / Dynamo Kyiv
Bašakšehir / Oympiacos - Krasnodar / Porto

Prve utakmice igraju se 20. i 21. augusta, revanš-susreti su na programu 27. i 28. augusta, dok će žrijeb grupne faze biti održan 29. augusta u Grimaldi Formu u Monaku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.