Čelnik Bayerna

Hoeneß prijeti: Ako se to dogodi, nećemo dopustiti igračima da nastupaju za Njemačku

Objavljeno: 25.09.2019. u 12:10

Čuvar mreže Barcelone nedavno je javno iskazao nezadovoljstvo statusom u reprezentaciji, a zatim je iz Bayerna stigla žestoka reakcija

FOTO: TWITTER

- Bojkot reprezentacije, ako Manuel Neuer izgubi mjesto među stativama u njemačkoj selekciji - najavio je predsjednik Bayerna Uli Hoeneß i tako izazvao pravu buru u javnosti.

U Njemačkoj već dugo traju rasprave treba li "jedinica" u reprezentaciji biti Manuel Neuer ili Marc Andre Ter Stegen. Čuvar mreže Barcelone nedavno je javno iskazao nezadovoljstvo statusom u reprezentaciji, a zatim je iz Bayerna stigla žestoka reakcija.

Sada je Hoeneß poručio da bi igrači Bayerna bojkotovali reprezentaciju ako Neuer ne bude prvi golman.

- Kako bih reagirao da Ter Stegen zamijeni Neuera? Ako se to dogodi, nećemo dopustiti nijednom igraču da ode u reprezentaciju - zaprijetio je čelnik Bavaraca.

Naravno, Bayern bi u slučaju da se to desi, prekršio FIFA-ina pravila i suočio bi se s teškom kaznom.

Trenutno je Manuel Neur prvi izbor njemačkog selektora Joachima Lowa, međutim javnost u Njemačkoj smatra da bi šansu među stativama konačno trebao dobiti Ter Stegen.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije