open-navfaktor-logo
search
Zbog 1.000 dolara
Horor u Americi: Sestra najboljeg NBA košarkaša otpužena za ubistvo starice
Napad se dogodio 31. augusta, a Kimesha Monae Williams i Candace Tai Townsel uhapšene su 3. septembar
09.09.2019. u 08:39
get url
text

Kimesha Monae Williams, sestra Kawhija Leonarda, NBA zvijezde i MVP-a ovogodišnjeg finala, otpužena je za pljačku starice koja je završila smrću, pišu američki mediji.

Kimesha je s Candace Tai Townsel pratila 84-godišnju Afaf Anis Assad u WC kasina Temecula u Las Vegasu. Fizički su napale staricu i razbile joj lubanju, te ukrale torbicu, u kojoj je bilo oko 1.000 dolara.

Napad se dogodio 31. augusta, a Kimesha Monae Williams i Candace Tai Townsel uhapšene su 3. septembar. Starica je dan kasnije u bolnici podlegla povredama.

Denise Woodward, tetka optužene Williams, za lokalni medij Press-Enterprise rekla je da je njena nećakinja, sestra dvostrukog NBA prvaka, ali da ne zna je li Leonard kontaktirao s porodicom nakon hapšenja. Kawhi, koji je ovog ljeta kao slobodan igrač potpisao za LA Clipperse, nije se oglasio ni potvrdio da je u rodu s kriminalkom.

U policiji su njihovo srodstvo prihvatili kao činjenicu, pa su istražitelji zatražili da joj se ne dopušta kaucija, jer "ima bogatu porodicu koja bez problema može platiti milion dolara".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.