Kimesha Monae Williams, sestra Kawhija Leonarda, NBA zvijezde i MVP-a ovogodišnjeg finala, otpužena je za pljačku starice koja je završila smrću, pišu američki mediji.

Kimesha je s Candace Tai Townsel pratila 84-godišnju Afaf Anis Assad u WC kasina Temecula u Las Vegasu. Fizički su napale staricu i razbile joj lubanju, te ukrale torbicu, u kojoj je bilo oko 1.000 dolara.

Napad se dogodio 31. augusta, a Kimesha Monae Williams i Candace Tai Townsel uhapšene su 3. septembar. Starica je dan kasnije u bolnici podlegla povredama.

Denise Woodward, tetka optužene Williams, za lokalni medij Press-Enterprise rekla je da je njena nećakinja, sestra dvostrukog NBA prvaka, ali da ne zna je li Leonard kontaktirao s porodicom nakon hapšenja. Kawhi, koji je ovog ljeta kao slobodan igrač potpisao za LA Clipperse, nije se oglasio ni potvrdio da je u rodu s kriminalkom.

U policiji su njihovo srodstvo prihvatili kao činjenicu, pa su istražitelji zatražili da joj se ne dopušta kaucija, jer "ima bogatu porodicu koja bez problema može platiti milion dolara".