open-navfaktor-logo
search
Trener Trešnjica
Howe sasvim iskreno govorio o statusu Asmira Begovića
Iako se dosta pričalo da bi Begović mogao otići u neku od liga gdje još traje prijelazni rok, menadžer Bournemoutha to nije potvrdio
25.08.2019. u 10:48
get url
text

Bournemouth danas od 15 sati igra utakmicu trećeg kola Premier lige, a na stadionu Vitality gostovat će engleski prvak Manchester City.

U prva dva kola Trešnjice su zabilježile pobjedu i remi, no u sastavu Eddieja Howea nije bilo nekadašnje "jedinice" Zmajeva Asmira Begovića.

Iako se dosta pričalo da bi Begović mogao otići u neku od liga gdje još traje prijelazni rok, menadžer Bournemoutha to nije potvrdio.

- Nema novih informacija o tome da ide bilo gdje, ali Asmir je cijenjen član ekipe. Svakodnevno trenira dobro i nemam s njim problema. Ja moram izabrati tim. To je veoma težak proces sa dosta kvalitetnih igrača. Ali Asmir je bio odličan - rekao je Howe.

Uprkos lijepim riječima i komplimentima, Begovićeve kolege za sada imaju prednost, a u prva dva kola bh. čuvar mreže nije bio ni na klupi.

- Morate razočarati ljude, ali Asmir je dio našeg tima. Njegov način ponašanja je na najvećem nivou. Nema dileme da bi mogao ponovo zaigrati - najavio je Howe.

Ostaje nam da vidimo hoće li to možda biti danas protiv aktuelnih prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.