Sve se desilo oko 22.30 sati na državnoj cesti D55. Policajac je bio u službi i upravljao specijalnim službenim vozilom za prijevoz službenog psa iz mjesta Županja u smjeru graničnog prijelaza Županja.

- Uslijed neprilagođene brzine uvjetima vidljivosti i stanju ceste, zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni dio ličnog automobila (kombi) bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, u kojem se nalazilo i šest putnika, također državljana Bosne i Hercegovine.

Nakon udara, službeno vozilo je sletjelo u odvodni kanal gdje se prevrnulo na krov. U trenutku nesreće, u službenom vozilu nalazio se službeni pas njemački ovčar - saopćila je danas PU vukovarsko-srijemska.

Dodaju da je izvršenim alkotestiranjem učesnika saobraćajne nesreće utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu policijskog službenika u iznosu od 1,45 promila. Srećom, u udesu niko nije povrijeđen. 

- Zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja kojima je izazivao saobraćajnu nesreću, policijski službenik je prekršajno procesuiran, udaljen iz službe, te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka - navedeno je u policijskom saopćenju.