Kriminalističko istraživanje provodi se u saradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, saopćila je u subotu Policijska uprava zagrebačka. Policija je u petak izvijestila da je privela četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Navodi kako su u četvrtak u večernjim satima primili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici, pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira. No, ističu, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

- S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka - kazali su u policiji.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis "J..at ćemo srpske žene i djecu", uz slovo 'U' koje je pretvoreno u ustaški simbol, navodi Hina. Uz to, mladići koji su stajali na zidiću na kojem piše "Dinamo svetinja" izvjesili su i zastave HOS-a. Fotografiju je u petak na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, a hrvatski premijer Andrej Plenković istoga dana osudio je taj čin.