open-navfaktor-logo
search
Majstorija Jukića
Hrvatski mediji o fudbaleru Zrinjskog: "I Maradona bi mu pozavidio"
Fudbaleri Zrinjskog u subotu su postali novi prvaci Bosne i Hercegovine.
19.04.2022. u 12:15
get url
text

Plemići su u susretu 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Sarajevo rezultatom 4:0, te sedam kola prije kraja osvojili titulu.

Strijelci u trijumfu Zrinjskog bili su Niko Janković, Nemanja Bilbija i Ivan Jukić, dok je fudbaler Bordo tima Darko Lazić postigao autogol.

Susret je obilježila majstorija Jukića. Krilni napadač Plemića predriblao je skoro cijelu ekipu Sarajeva, te od svoje polovice došao do protivničkog šesnaesterca i zatresao mrežu.

Hrvatski mediji su imali riječi hvale za majstoriju Jukića, a Germanijak je uputio velike epitete za fudbalera novog prvaka Bosne i Hercegovine. 

Rečenica: "I Maradona bi mu pozavidio", zasigurno će povećati motivaciju bivšem mladom reprezentativcu naše države u narednim partijama.

Vitežanin je u Zrinjski došao u septembru 2021. godine. U 17 ovosezonskih nastupa na kontu ima četiri gola i tri asistencije.

Jukić je u tim Sergeja Jakirovića došao nakon angažmana u Sarajevu. Na Koševu se skrasio početkom 2020. godine kada je trener bio Vinko Marinović.

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.