Uskoro premijera

Huawei P30 imat će prvu mobilnu četvrtastu periskop kameru

Objavljeno: 13.03.2019. u 12:13

Poređenja radi, Huawei Mate 20 Pro ima 3x optičko uvećanje, koje je spektakularno u domenu mobilne fotografije, ali mu je zum 5x hibridni

Kineska kompanija Huawei već neko vrijeme intenzivno radi na testiranju i dodari softvera kamere za Huawei P30, koji će u tri varijante (P30, P30 Lite i P30 Pro) premijeru imati 26. marta u Parizu.

Prema informacijama iz Huaweija novi P30 trebao bi biti prvi telefon sa periskop kamerom (četvrtastom op.a), koja je zaintrigirala sve ljubitelje modernih tehnologija, a posebno one pametnih telefona.

Clement Wong, sa kojim je MobIT nedavno imao priliku da upozna Huawei Mate X uživo, potvrdio je da će kompanija zaista predstaviti ovakvu kameru, ali nije objasnio sve detalje niti potvrdio da će ona biti sa 5x optičkim ili 10x optičkim zumom.

Ipak, neke fotografije sa MWC sajma iz Barcelone govore u prilog ovom drugom, a na nekim uzorcima se jasno vidi da kamera bez problema i gubitka kvaliteta zumira do 10x sa istog mjesta slikanja.

Poređenja radi, Huawei Mate 20 Pro ima 3x optičko uvećanje, koje je spektakularno u domenu mobilne fotografije, ali mu je zum 5x hibridni.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije