open-navfaktor-logo
search
Za djecu bez roditelja
Humanitarni košarkaški turnir u Visokom: Sportske zvijezde okupile se za djecu iz domova u BiH
Više od 100 djece iz domova za nezbrinutu djecu u BiH imalo je priliku da se danas u Visokom druži sa bh. sportskim zvijezdama. 
31.07.2021. u 19:50
get url
text

U organizaciji neprofitne i nevladine Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i privrednog društva "Bosanske piramide d.o.o.", u kompleksu Ravne organizovan je humanitarni revijalni basket turnir pod nazivom "NBA zvijezde za djecu", javlja Anadolu Agency (AA).

Najzaslužniji za druženje sportista u Visokom sa štićenicima četiri doma za nezbrinutu djecu iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice bio je direktor fodnacije Semir Osmanagić. Na turniru su učestvovale ekipe sastavljene od vrhunskih sadašnjih i bivših NBA košarkaša predvođenih Jusufom Nurkićem, Mirzom Teletovićem i Džananom Musom.

Turnir je humanitarnog karaktera, a cilj je skretanje pažnje javnosti na problem djece bez roditelja i njihovo mukotrpno odrastanje.

- Danas je poseban dan kada odajemo priznanje sportu, djeci, mladosti. Danas imamo priliku da ugostimo djecu iz četiri doma. Radi se o 105 djece, tridesetak nastavnika i pedagoga", pojasnio je Osmanagić.

Nurkić je kazao da su svi došli u kompleks Ravno zbog djece. Teletović je naglasio da je lijepo vidjeti toliko mladih ljudi koji uživaju u druženju.
- Košarka je sport koji spaja - poručio je Teletović.

Bh. košarakaška reprezentativka Marica Gajić izrazila je nadu da su uspjehom na Evropskom prvenstvu utjecale na djecu, posebno na djevojčice koje se žele baviti sportom.

Plan je da turnir postane tradicionalan i da svake godine bude veći broj učesnika i regionalnih zvijezda. Organizatori su poručili da je sport jezik koji svi razumiju, osobito mladi.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.