open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Tuzlaka
Husić za Faktor: Novi trener Tuzla Cityja mora biti poznato trenersko ime
Čekamo sportskog direktora Samira Muratovića da stigne u Tuzlu, pa ćemo vidjeti kakav nam je plan i program. Vjerujte mi da nas je kontaktiralo sto ljudi, treneri se nude sami, rekao je predsjednik Tuzla Cityja Azmir Husić
30.09.2019. u 12:01
get url
text

Odlazak Milenka Bošnjakovića sa klupe Tuzla Cityja, tima koji s pravom nosi epitet najvećeg iznenađenja u ovoj sezoni Premijer lige BiH, iznenadila je mnoge ljubitelje domaćeg fudbala. Sada već bivši strateg Tuzlaka odlučio je dići sidro nakon domaćeg remija sa Željom pravdajući svog odlazak porodičnim obavezama.

Strateg koji je sa timom sastavljenim od iskusnih fudbalera osvojio 21 bod u prvoj trećini prvenstva svom nasljednik ostavio je težak zadatak, no u Cityju još nisu razmišljali ni raspravljali od tome ko će na klupu nakon Bošnjakovića.

- U toku dana ćemo razgovarati o nekim rješenjima. Čekamo sportskog direktora Samira Muratovića da stigne u Tuzlu, pa ćemo vidjeti kakav nam je plan i program. Vjerujte mi da nas je kontaktiralo sto ljudi, treneri se nude sami, ali za sada nemamo ništa konkretno - rekao je za Faktor predsjednik Tuzla Cityja Azmir Husić.

Zna i prvi čovjek Tuzlaka da nikome ko naslijedi Bošnjakovića neće biti lako.

- Da budem iskren, mislim da nijednom treneru neće biti lako. Mi imamo zacrtan cilj i moramo istrajati na tom putu. Bošnjaković je ostavio dobar rezultat, a bilo ko da dođe, morat će pojačati ili najmanje nastaviti istim kontinuitetom jer bi sve ostalo predstavljalo podbačaj. Ko god bude imenovan na mjesto šefa stručnog štaba, neće imati lagan posao, no svjesni smo da to mora biti neko ko je poznato trenersko ime - kaže Husić, koji je naglasio i da postoji mogućnost da neko privremeno vodi ekipu.

- Ide nam na ruku i što je uskoro reprezentativna pauza, a mislim da Savez dozvoljava da dva kola možemo biti bez trenera s odgovorajućom licencom, no nisam siguran - dodao je presjednik Tuzlaka.

Prvu trećinu prvenstva Tuzla City je okončao na trećem mjestu s 21 bodom, dva manje u odnosu na Željezničar i Sarajevo.

- Na početku sezone sam bio uvjeren da ćemo biti tu negdje otprilike gdje smo sada. Možda smo mogli imati između dva i četiri boda više. Žalimo za prosutim bodovima protiv Zrinjskog na Tušnju, žalimo za penalom protiv Želje, koji i jeste i nije bio, a ostaje i žal za bodovima u Zenici - zaključio je na kraju razgovora za Faktor Azmir Husić, te naglasio da će se o potencijalnim kandidatima za novog trenera Tuzla Cityja razgovarati danas u popodnevnim satima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.