Fudbalski klub Sarajevo od 2. decembra je bez trenera, nakon što je Uprava odlučila da se zahvali na saradnji Husrefu Musemiću, treneru koji je prošle sezone ekipu odveo do duple krune.

Iako su iz Bordo kluba najavili da će ime novog trenera biti poznato do kraja godine, vremena je sve manje, a Musemićev nasljednik još nije imenovan. Bar ne zvanično.

Već je poznato da će na klupu osvajača duple krune sjesti Vinko Marinović, koji je još prošle sedmice potvrdio da stiže na Koševo, a potom je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH potvrđeno da je Marinović podnio ostavku na funkciju selektora naše mlade reprezentacije...

Međutim, zvanične potvrde iz FK Sarajevo o njegovom imenovanju za Musemićevog nasljednika još nema. Musemić je 12. decembra priznao da još nije dobio rješenje o smjeni, niti se sa njim razgovaralo o uvjetima raskida ugovora, pa je on praktično tada još bio zvanično trener.

Sada su se stvari promijenile, a iskusni strateg za Faktor je potvrdio kako je razgovarao sa čelnicima Sarajeva i da je dogovor o raskidu saradnje, koji "koči" Marinovićevo imenovanje, blizu.

- Razgovarali smo i pri kraju smo da to riješimo. Sve će biti po ugovoru. Na dobrom smo putu da se dogovorimo i neće biti nikakvih problema. Možda će se sve riješiti u ovih dan-dva, odnosno do kraja godine - kazao je Musemić za Faktor.

Musemić je u junu ove godine potpisao dvogodišnji ugovor koji ga je za FK Sarajevo "vezao" do juna 2021. godine. 

Musemića je na klupi Sarajeva u posljednjem kolu mijenjao Dženis Ćosić, a pod njegovim vođstvom Bordo klub je remizirao na gostovanju kod Zvijezde 09 i tako osvojio titulu jesenjeg prvaka.