open-navfaktor-logo
search
Sutra online sastanak
I Mato Jozić se testirao na COVID-19, odgođena sjednica Izvršnog odbora FSBiH
Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je trebala biti održana danas u 14 sati odgođena je zbog koronavirusa.
16.07.2020. u 13:12
get url
text

Iako nije potvrđeno da je neko od članova IO pozitivan na COVID-19, u FSBiH su odlučili da otkažu okupljanje, a sjednica Izvršnog odbora bit će održana sutra i to online.

Kako je potvrđeno za Faktor sastanak je otkazan iz predostrožnosti jer su članovi Izvršnog odbora Mato Jozić, ministar pravde u FBiH, te Nurdin Peštalić. Obojica su bili u kontaktu sa Fadilom Novalićem, premijerom Federacije BiH, koji je pozitivan na COVID-19.

- Privatno sma uradio test na COVID-19 i negativan sam - rekao je Jozić za Faktor dodavši:

- Proteklog vikenda imao sam dva rizična kontakta. Odmah sam otišao i privatno obavio testiranja. Stigli su i rezultati, koji su negativni i nastavio sam raditi svoj posao. Koliko znam Nurdo Peštalić je u samoizolaciji, a sjednicu Izvršnog odbora održat ćemo sutra online - kazao je Jozić.

Članovi IO na ovoj sjednici trebaju usvojiti liste sudija, kontrolora suđenja i delegata za predstojeću sezonu koja bi trebala startati 1. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.