open-navfaktor-logo
search
Među 23 imena
I Miralemu Pjaniću prijeti suspenzija zbog haosa u Juventusu
Juventus trese nova kriza. Staroj dami je prošle sedmice sud zbog finansijskih malverzacija oduzeo 15 bodova i to zbog lažiranja finansijskih izvještaja, odnosno prikazivanja lažne dobiti kluba, kao i zbog malverzacija s plaćama igračima tokom koronavirusa.
24.01.2023. u 19:25
get url
text

No, oduzimanje bodova nije jedina kazna koja će zadesiti trofejni italijanski kluba. Ako je vjerovati pisanju tamošnje javnosti postoji mogućnost da da klub bude izbačen iz UEFA takmičenja, a kazna bi se mogla proširiti i na igrače koji su upleteni u aferu.

Italijanski novinar Paolo Ziliani objavio je imena 23 fudbalera koji su pod istragom, a među njima je i ime našeg reprezentativca Miralema Pjanića.

Uz Zmaja, na listi igrača koji su pod istragom da su prihvatili lažno niže plaće i tako išli u korist Juventusu, su i Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Leonardo Bonucci, Adrien Rabiot, Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon, Gonzalo Higuain..., kao i trener Maurizio Sarri.

Zbog toga im prijeti suspenzija od 30 dana, čak i ako više ne igraju u Juventusu ili Serie A.

- Dvojica igrača, Matthijs de Ligt i Mattia De Sciglio, dali su sudijama kopiju WhatsApp chata u kojem je Giorgio Chiellini svima objasnio prevaru sugerišući da se to ne spominje novinarima - navodi Ziliani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.