Počast žrtvama

I mladi volonteri Turskog crvenog polumjeseca učestvovali na Maršu mira

Objavljeno: 14.07.2019. u 14:53

Delegaciju Turskog crvenog polumjeseca su činili mladi koji su došli iz 20 turskih gradova kako bi odali počast žrtvama genocida koji se na tlu Evrope smatra najvećim zločinom od završetka Drugog svjetskog rata

FOTO: AA

Delegacija Turskog crvenog polumjeseca bila je među hiljadama učesnika “Marša mira“ koji je nedavno održan povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA). 

Delegaciju Turskog crvenog polumjeseca su činili mladi koji su došli iz 20 turskih gradova kako bi odali počast žrtvama genocida u kojem su ubijene 8.372 osobe i koji se na tlu Evrope smatra najvećim zločinom od završetka Drugog svjetskog rata. 

Učešće delegacije omogućili su Delegacija Turskog crvenog polumjeseca u BiH i Direkcija Crvenog polumjeseca za odnose s volonterima. Mladi volonteri i članovi Upravnog odbora omladine Crvenog polumjeseca su odolili teškim vremenskim uvjetima i tokom teške pješačke rute dijelili vodu i voće drugim učesnicima marša. 

Delegacija Turskog crvenog polumjeseca pružila je podršku i porodicama žrtava genocida u Srebrenici. Po završetku marša, delegacija predvođena predsjednikom Omladinskog ogranka Turskog crvenog polumjeseca Emrea Koca, direktora te organizacije za saradnju s volonterima Nirdala Durmusa i predsjednika Delegacije Turskog crvenog polumjeseca za BiH Suata Sokollua učestvovala je i na dženazi i ukopu 33 identificirane žrtve u Potočarima.

 

Uporedo s tim, delegacija Turskog crvenog polumjeseca se sastala i s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom koji je prošle sedmice boravio u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini. Erdogan se zahvalio turskoj humanitarnoj organizaciji na aktivnostima koje provodi u BiH. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije