open-navfaktor-logo
search
Besparica u Bijeljini
I Radnik pali motore: Pet fudbalera "diglo sidro" iz Semberije
Darko Nestorović i njegovi saradnici danas su izvršili prozivku igračkog kadra FK Radnika za zimske pripreme.
11.01.2021. u 16:59
get url
text

Osnovni cilj u drugom dijelu Premijer lige BiH bit će opstanak, a za to je neophodna maksimalna angažovanost svih u klubu. Na prvoj prozivci javilo se 20 fudbalera a Nestorović je napravio i plan priprema.

- Na samom početku slijede nam mjerenja i provjera zadravstvenog stanja fudbalera. Nakon toga akcenat ćemo dati na fizičkoj spremi, kombinujući rad u teretani i na zelenom terenu. Zavisno od finansijske situacije i vremenskih uvjeta planiran je odlazak početkom februara na pripreme. Zakazali smo pet kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja a generalka će biti protiv Zvijezde 09 - istakao je Nestorović.

Kada je riječ o igračkom kadru peterica igrača su dobili slobodne ruke u izboru nove sredine (Kenan Šarić, Seid Zukić, Luka Vinski, Bojan Mitrović i Nebojša Babić), dok je ugovor istekao Ivanu Šubertu koji bi ovih dana trebao da obavi razgovor sa rukovodstvom kluba oko eventulanog nastavka saradnje.

- Ova peterica fudbalera nisu opravdali svoj dolazak u klub a predstoji nam angažovanje novih imena. Moramo raditi na tome da dovedemo ciljana pojačanja, igrače koji mogu odmah zaigrati u prvom sastavu i iznijeti težinu nastavka prvenstva. Sa nekima smo već pregovarali, no kao i oko odlaska na pripreme, finansije će diktirati broj i kvalitet eventulanih pojačanja. Druga opcija, ako ne budemo imali novca, opredjelit ćemo se za ovaj kadar koji trenutno imamo i pokušati izboriti opstanak - rekao je trener Radnika.

Prvom timu priključeni su i juniori, koji su jesenas dobijali određenu minutažu (Šukilović, Ristanović, Jović, Nikić, Zupur).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.