Tokom dana padavine postepeno prestaju. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperature od 15 do 22 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature, uz povremene sunčane periode, ipak će djelimično ublažiti negativne efekte promjene. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, ali hronični bolesnici bi trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima tokom svježijih jutarnjih sati.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su izgledni u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalni pljuskovi su izgledni tokom cijelog dana, a u Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.