- Upoznala sam je u četvrtak, 9. septembra, u Drveniku, kod Makarske - rekla je za češki portal čitateljica koja je sa suprugom bila na odmoru u Hrvatskoj, prenose 24. sata.hr.

Kaže da im je rekla kako putuje, da je u penziji, a njeni poznanici još rade, zbog čega je na put otišla sama.

- Budući da se po povratku u Slovačku bojala 14-dnevne karantine, isključila je telefon i odbacila SIM karticu. Htjela je i u Liku, koja je ipak udaljena od otoka Krka. Bila je vrlo inteligentna, rekla nam je da je neko vrijeme boravila u Engleskoj, pa je dobro govorila engleski - dalje navode.

Glasnogovornik češke policije David Schön potvrdio je da su od svjedoka dobili informacije o ženi pronađenoj u Hrvatskoj, koje su proslijedili policiji. Ponudio je i pomoć u istrazi. 

Budući da je priča o ovom misterioznom slučaju buknula u stranim medijima, javilo se dosta ljudi s informacijama, među kojima i ona da je žena sa sobom imala ruksak. Zato su u pomoć pretrage šireg područja na kojem je žena nađena, pozvani krčki vatrogasci. Nakon dva dana pješačenja, tj. "češljanja" terena našli su navedeni ruksak, no ne na mjestu gdje je nađena žena, već oko 500 metara dalje, na suprotnoj strani obale koja gleda prema Crikvenici.

- Mogu potvrditi da smo našli ruksak, no u njemu, nažalost nije bilo ničega što bi upućivalo na identitet žene. U njemu smo našli tek neke lične stvari poput higijenskih potrepština te novčanik, ali bez novaca i dokumenata - potvrđeno je iz JVP Krk.

Ova informacija dosta mijenja cijelu situaciju jer je vrlo čudno da bi žena sa sobom nosila prazan novčanik, a činjenica da je on nađen na suprotnoj strani obale otvara mogućnost da je žena ostavljena na tom dijelu obale.