open-navfaktor-logo
search
Čeka se odluka
Ibišević bira: Sporedna uloga u timu i posao u Herthi ili novi igrački izazov
Opstanak Werdera u društvu najboljih njemačkih kluba, za koji se izborio u dvomeču relegacija protiv Heidenheima, odrazit će se i na ekipu berlinske Herthe.
08.07.2020. u 13:15
get url
text

S obzirom na to da je bundesligaš iz Bremena osigurao elitni rang i za sljedeću sezonu, to znači da će Herthin 25-godišnji napadač Davie Selke i naredne sezone igrati u dresu Werdera.

Upravo ovaj podatak ide u prilog kapiten berlinske Stare dame Vedadu Ibiševiću, što bi moglo značiti da će klub iz njemačke prijestolnice potpisati novi jednogodišnji ugovor sa bivšim Zmajem.

Prema saznanjima Kuriera, prije deset dana održan je sastanak kojem su prisustvovali trener Bruno Labbadia, menadžer Michael Preetz i kapiten Herthe Vedad Ibišević.

Bilo kakvi detalji vezani za sastanak nisu poznati, ali kako pomenuti izvor piše na Ibiševiću je da odluči, da li će biti podrška saigračima, što bi značilo manju minutažu, i radno mjesto u klubu na kraju karijere ili će se potražiti novi igrački izazov.

Inače, Ibišević je u protekloj sezoni upisao 27 nastupa, a postigao je devet golova i zabilježio četiri asistencije u svim takmičenjima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.