open-navfaktor-logo
search
Osam novih igrača
Ibiševićev trener uvodi nove mjere u trenažni proces zbog koronavirusa
Otkako je početkom prošle sedmice obavio prvi trening s fudbalerima Herthe, novi trener berlinskog kluba Bruno Labbadia donio je jasne smjernice koje se odnose na trenažni proces.
21.04.2020. u 11:04
get url
text

Ovaj 54-godišnji fudbalski stručnjak podijelio je svoje izabranike u tri grupe s po osam igrača koji treniraju na tri različita terena na najmanjoj udaljenosti od 1,5 metara.

Ipak, kako piše Bild, Labbadia planira uvođenje i četvrte grupe igrača. Isti izvor navodi da bi se u slučaju da se u jednoj grupi pojavi neko pozitivan na COVID-19, to bi značilo da kompletna grupa mora u samoizolaciju na dvije sedmice.

Upravo iz predostrožnosti, jer mu je potreban svaki igrač, novi strateg berlinske Stare dame odlučio je sastaviti i četvrtu grupu fudbalera.

Trener našeg Vedad Ibiševića je posegao za četvericom članova Herthinog U-23 tima koji su pod profesionalnim ugovorom, a to su Florian Baak (21/stoper), Julian Albrecht (18/defanzivni vezni), Palko Dardai (20/ofanzivni vezni) i Muhammed Kiprit (20/napadač), a uskoro će biti priključena još četiri talenta iz Herthinog pogona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.