Kako pišu ugledni svjetski mediji hrvatski stručnjak glavni je kandidat za trenera francuskog Olympique Marseillea, gdje bi trenirao našeg reprezentativca Seada Kolašinca.

- Već smo počeli raditi na pronalasku nasljednika našeg dosadašnjeg trenera Jorgea Sampaolija. Vjerujemo kako imamo kvalitetne kandidate, a obavili smo i početne pregovore u svemu - izjavio je predsjednik kultnog francuskog kluba Pablo Longoria.

L'Equipe navodi kako će se već u ponedjeljak riješiti pitanje novog trenera Marseillea i da bi to trebao biti 44-godišnji Tudor koji će navodno potpisati dvogodišnji ugovor.

Tudor je trenersku karijeru počeo u Hajduku, svom matičnom klubu, gdje je radio od 2013. do 2015, ali i tokom 2020. godine. Nakon rada u PAOK-u, Karabuksporu i Galatasarayju, u dva navrata je trenirao Udinese, potom bio pomoćni trener Andree Pirla u Juventusu, dok je posljednji i to vrlo dobar posao obavljao u italijanskom prvoligašu Veroni.

Kolašinac je u januaru stigao u Marseille, a u prošloj sezoni se i nije naigrao. Ukupno je skupio 849 minuta (prvi dio sezone proveo u Arsenalu), a dolaskom Tudora mogao bi dobiti i više prostora za igru.