Nikola Katić, fudbaler Glasgow Rangersa, sjajnim igrama zaslužio je novi ugovor sa slavnim škotskim klubom.

U ljeto 2018. godine iz Slaven Belupa je stigao u Škotsku, a jučer je produžio ugovor do ljeta 2023. godine.

Steven Gerrard, legenda Liverpoola na klupi Rangersa, oduševljen je njegovim igrama.

- Nikola je zaslužio novi ugovor - rekao je Gerrard za zvaničnu klupsku stranicu, dodavši:

- On se svakodnevno trudi i pokušava biti bolji. Sve radi savršeno na treninzima i u pripremi i to se vidi u njegovim igrama. Definitivno je neko ko podmeće leđa za ovaj klub i zaslužio je produženje ugovora. Poruka Niki je da mu je ovo novi početak, treba se resetovati i pokušati igrati stalno na tom nivou jer je postao ljubimac navijača. Ima ogromno poštovanje i mene i mog stručnog štaba. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije, a to ćemo nastaviti i dalje.

Ni Katić nije krio zadovoljstvo što je stavio potpis na novi ugovor.

- Osjećam da sam napravio dobar potez i da će mi to pomoći da postanem bolji igrač, bolja osoba i da napravim nešto posebno. Ovo je stvarno dobar klub za mlade igrače, s ovim trenerom, navijačima i puno dobrih ljudi s iskustvom iz jakih liga, koji će mi sigurno pomoći da postanem još bolji - istakao je defanzivac koji je rođen 10. oktobra 1996. godine u Ljubuškom.

Iako je upisao osam nastupa u mladoj reprezentaciji Hrvatske i jedan za A tim Vatrenih (debitovao 2017. godine protiv Meksika), nije isključeno da Katić obuče i dres BiH.