open-navfaktor-logo
search
Udružuju snage
Il Messaggero: "Prisilni savez" Džeke i Fonsece pred posljednji gradski derbi Portugalca
Poslije poraza u gostima kod Intera, fudbalere Rome već sutra (subota) očekuje novi derbi, i to onaj gradski protiv Lazija.
14.05.2021. u 09:53
get url
text

Vučica iza sebe ima sezonu za zaborav, u kojoj će do u posljednja dva kola nastojati da sačuva trenutnu sedmu poziciju.

Portugalski stručnjak Paulo Fonseca na kraju sezone će napustiti Vučicu, a njega će zamijeniti prvo trenersko ime njegove domovine - Jose Mourinho.

Fonseca je početkom godine dospio u sukob sa Edinom Džekom, nakon čega je tadašnji kapiten Rimljana ostao bez trake, ali i nekoliko dana trenirao odvojeno od tima. Osim toga, Džeko je pao u drugi plan, a prednost u odnosu na Dijamanta kod Fonsece u proljetnom dijelu sezone uglavnom je dobijao mladi španski napadač Borja Mayoral.

Ipak, rimski list Il Messaggero piše kako se Fonseca sprema za svoj posljednji derbi. Pobjeda protiv Lazija bi, navodi list iz italijanske prijestolnice, bila pravi način da se oprosti od navijača Rome.

- Fonseca će morati obratiti pažnju na dvije stvari. Prva se tiče problema u odbrani jer je ekipa pod njegovim vodstvom u 74 utakmice Serie A primila 104 gola, a druga se odnosi na napadačku liniju, gdje će ordinirati Edin Džeko - navodi Il Messaggero, te dodaje:

- Devetka Giallorossija, kojem je oduzeta kapitenska traka, pokazao se kao nezamjenjiv, ukoliko želite pobijediti u derbiju protiv Lazija. Bosanac je odgirao 13 derbija, postigao tri gola, a Roma je upisala šest pobjeda, tri remija i četiri poraza - prenosi Laroma24.it, uz naslov "Fonseca sa Džekom, prisilni savez za posljednje slavlje pred odlazak".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.