- Prvo ide konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, da se vijećnicima verifikuju mandati, a onda bi trebalo izabrati predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg Vijeća, te dvije-tri neophodno potrebne komisije da bi Vijeće moglo da nastavi sa radom. Onda nas čeka donošenje budžeta. Mislim da neće biti problema oko formiranja dovoljne većine za normalan rad Gradskog vijeća - pojašnjava Imamović, koji je bio gost emisije BHT1 uživo.

Imamović je komentarisao skandal sa izbornim prevarama u Srebrenici čiji su akteri bila trojica bivših članova njegove stranke SDP BiH.

- To je strašno šta su uradila tri člana SDP-a iz Srebrenice. SDP je istoga dana kada se to saznalo njih isključilo iz stranke i rasformiralo tu organizaciju. Stav SDP-a BiH je da i mi očekujemo od organa pravosuđa i policije da se što prije istraži i krivci kazne a da se izbori u Srebrenici ponove jer je tu očigledno bilo mnogo neregularnosti - rekao je Imamović.

Tuzla nastavlja putem kakvim je išla i onako kao što smo obećali, poručuje Imamović dodavši da SDP BiH neće praviti koaliciju za SDA na lokalnom nivou.

- U dokumentima SDP-a stoji da nema koalicije sa SDA, HDZ i SNSD. U tim dokumentima nema stranke PDA, ali nama nije nužda da idemo ni sa PDA u koaliciju na lokalnom nivou. Imamo naše tradicionalne partnere, prije svega to je Tuzlanska alternativa sa kojima smo godinama u koaliciji. Ima sasvim dovoljno mjesta osvojenih u Vijeću od različith stranaka, sa kojima kad sklopimo koaliciju, ništa se u našem političkom kursu ne mijenja - rekao je Imamović.