open-navfaktor-logo
search
Zamijenjen drugim
Imenovanje Senada Hasanspahića za v. d. direktora KJKP Rad bila proceduralna greška?!
Novi vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad je Mirsad Hošić.
24.06.2020. u 10:47
get url
text

Samo nekoliko dana prije Hošićevog imenovanja, na ovu funkciju bio je imenovan bivši ministar komunalne privrede i infrastrukture u Kantonu Sarajevo Senad Hasanspahić koji je, kako saznajemo, zbog neispunjavanja uvjeta za ovo mjesto, nakon dva dana zamijenjen drugim kadrom SDA.

Ipak neki smatraju da nije trebalo biti sporno to što je Hasanspahić završio Fakultet političkih nauka, a ne pravni, ekonomski, građevinski ili mašinski fakultet koji se traži kod imenovanja direktora ovog komunalnog preduzeća, jer vrši funkciju vršioca dužnosti direktora.

Drugi opet kažu da je njegovo imenovanje bila proceduralna greška.

Podsjećamo, Hasanspahićevo se ime spominjalo i kod imenovanja nove Vlade KS na čelu sa premijerom Mariom Nenadićem, na mjesto ministra za boračka pitanja KS, međutim nakon što se u javnosti pojavio snimak iz afere "Asim" gdje se spominje i Hasanspahić, odluka o njegovom imenovanju nije donesena.

S druge strane, novimenovani v. d. direktora KJKP Rad Mirsad Hošić je diplomirao na mašinskom fakultetu.

U njegovoj biografiji nalazimo da posljednjih desetak godina putem vlastite agencije pruža usluge poslovnog savjetovanja u oblastima kvaliteta, kreiranja procesa, upravljanja rizicima, projekata u vezi sa zaštitom okoline i ispunjavanjem zahtjeva kupaca iz EU-a prema organizacijama koje se bave proizvodnjom hrane. Akreditirani TÜV Nord Cert lead auditor za ocjenjivanje i certifikaciju organizacija u vezi s ispunjavanjem zahtjeva ISO standarda sa prikupljenim iskustvima u više od 150 kompanija iz različitih društvenih i poslovnih sektora u Bosni i Hercegovini i regionu, od općina i službi za zapošljavanje, trgovačkih lanaca, mesnih industrija u Rusiji, do BH Telecoma i kompletnog elektro-energetskog sektora Bosne i Hercegovine.

U politici je aktivno angažiran od 2012. godine kao vijećnik u Općinskom vijeću Općine Ilidža i predsjednik Komisije za prostorno planiranje, mjesne zajednice, komunalne poslove i ekologiju.

Kako saznajemo u KJKP Rad se radi i na sistematizaciji radnih mjesta, pa po novoj sistematizaciji neće više biti izvršnih direktora, već samo šefovi pravnog i ekonomskog sektora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.