Sjenica

Incident u kabinetu predsjednika Općine: Potukli se funkcioneri lokalne samouprave

Objavljeno: 22.08.2019. u 09:18

Mešić je član Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića, a Papić Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina

U zgradi Općinske uprave Sjenice jučer oko 11 sati je došlo do tuče u kojoj su učestvovali načelnik lokalne samouprave Eldin Mešić i javni pravobranilac Amel Papić, prenose mediji.

Do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna dvojice visokih funkcionera, prema nepotvrđenim informacijama, došlo je u kabinetu predsjednika Općine Hazbe Mujovića koji je, sa svojim saradnicima, razdvojio sukobljene.

O svemu je obaviještena i policija koja je sačinila zapisnik i proslijedila ga nadležnom tužilaštvu koje će odlučiti da li će protiv Papića i Mešića otvoriti istragu.

Papić je potvrdio da je do incidenta došlo, ali nije mogao govoriti o detaljima jer se nalazi u bolnici na pregledima.

Kako Sandžačke nezvanično saznaju, u tuči je učestvovao i brat Amela Papića koji je radnik opštinskog osiguranja.

Mešić je član Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića, a Papić Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Sandzacke.rs, povod za incident je bila kritika na rad službe javnog pravobranioca.

Izvor:   Sandžačke

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije