open-navfaktor-logo
search
Pad društvene mreže
Instagram preživio ozbiljan hakerski napad
Osim problema s mobilnom verzijom aplikacije, pristup nije moguć ni preko kompjutera
03.10.2018. u 11:42
get url
text

Nešto više od sat vremena trajala je agonija korisnika Instagrama koji u tom periodu nisu mogli pristupiti svojim profilima na ovoj društvenoj mreži.

Problem je relativno brzo riješen, a Instagram ponovno radi. Što je dovelo do pada mreže koju koriste milioni ljudi širom svijeta još nije poznato.

Tokom pada Instagrama desetine bijesnih korisnika nisu mogli ući na svoj profil na društvenoj mreži i objavljivati fotografije. Korisnike koji su u tim trenucima pokušavali pokrenuti aplikaciju dočekali su prazni profili i poruka da aplikacija u tom trenutku nije mogla biti pokrenuta.

Osim problema s mobilnom verzijom aplikacije, pristup nije moguć ni preko kompjutera, a u slučaju pokušaja pristupa ovoj društvenoj mreži na ekranu se pojavljivala poruka "5xx Server Error".

Prema nekim nagađanjima, u posljednjem hakerskom napadu na Facebook ugroženi su i računi korisnika koji su svoje profile na Facebooku koristili za prijavu Instagram aplikaciju, pa su Facebookovi inženjeri privremeno onemogućili pristup dok ne riješe problem, piše Independent.

Problemi Instagrama dolaze u najgorem mogućem trenutku jer su prije desetak dana kompaniju napustili osnivači Kevin Systrom i Mike Krieger.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.