open-navfaktor-logo
search
Novosti iz Italije
Inter nezamisliv bez Edina Džeke, a zašto onda Dijamant seli na klupu?
Edin Džeko igra sjajnu sezonu u dresu Intera i ekipa Nerazzurra je nezamisliva bez njega.
26.10.2021. u 08:47
get url
text
get url
text

Dijamant je u milanski klub stigao ovog ljeta iz Rome, a nastupio je u svih 12 dosadašnjih utakmica aktuelnog prvaka Italije i ima sjajan učinak - osam golova i dvije asistencije.

Italijanski mediji pišu da bi mogao odmoriti u srijedu protiv Empolija. Pitanje je zašto bi selio na klupu ukoliko trener Simone Inzaghi ne može bez njega?

U devet mečeva je bio starter, dok je u samo dva ušao s klupe. Protiv Sassuola je na terenu proveo pola sata, ali mu je i to bilo dovoljno da režira preokret (kada je ušao, Inter je gubio 0:1, a onda je Džeko pogodio za izjednačenje, da bi izborio i penal iz kojeg je Martinez pogodio za pobjedu).

I protiv Bologne je ušao s klupe (u 29. minuti kada je povrijedio Correa) i postigao je dva gola.

Između nastupa u dresu Intera upisao je i dva meča u dresu reprezentacije BiH, a praktično u ovoj sezoni nije propustio nijedan meč.

VEZANI TEKST - Edinu Džeki nedostaju dva gola da ispiše historiju svjetskog fudbala

Stoga, italijanski mediji najavljuju da bi naš reprezentativac mogao "odmoriti" u srijedu protiv Empolija.

- Za sada, maksimalan broj nastupa nije imao utjecaj na kondiciju, ali budući da u ličnoj karti kod datuma rođenja piše 17. mart 1986. godine, moguće je da odmori protiv Empolija - piše Tuttomercatoweb.

Mnogo toga će zavisiti i od činjenice da li će se Correa oporaviti od povrede i da li će biti spreman za srijedu.

Sigurno je da bi kapitenu Zmajeva odmor dobrodošao i pred odlučujuće utakmice reprezentacije BiH u borbi za plasman u baraž za SP, koje ćemo igrati 13. i 16. novembra u Zenici protiv Finske i Ukrajine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.